UTRINKI DOGODKOV

Novice

test | 12.7.2018

test


3. ŠPORTNO-DRUŽABNE IGRE | 17.9.2014

Idejna zasnova za športno-družabne igre posebnih in kombiniranih zavodov se je porodila v Domu Lukavci leta 2012. V njihovi organizaciji so potekale prve igre. Namenjene so stanovalcem posebnih in kombiniranih socialno varstvenih zavodov, ki se preizkušajo v različnih igrah, od teka preko ovir, vlečenja vrvi, .... Igre so se v organizaciji Zavoda Lukavci ponovno odvijale v letu 2013.

V letošnjem letu pa je organizacijo prevzel Socialno varstveni zavod Dutovlje. Zaposleni smo tako 17.9.2014 na športnem igrišču pri osnovni šoli v Dutovljah izpeljali 3. športno-družabne igre. Cilj je bil povezovanje Zavoda z lokalno skupnostjo in drugimi, športno osveščanje in nenazadnje druženje.

Po slovenski himni pesmi in himni iger, je direktorica Socialno varstvenega zavoda Dutovlje, ga. Herta Sorta, skupaj s stanovalcem Gregorjem Benedikom otvorila igre. Spregovoril je župan občine Sežana, g. Davorin Terčon. Prireditev so obogatili tudi dijaki prostovoljci Srednje šole Srečka Kosovela Sežana, ki delujejo pod motom »Srečku je mar!«. pomagali so pri sami izvedbi iger in sojenju.

Poleg športnega programa smo pripravili tudi zabavni program z glasbo v živo, ki jo je izvedel g. Matej Felicijan. Udeležence pa smo tudi pogostili. Okusen kraški meni so pripravili v zavodski kuhinji.

Iger se je poleg ekipe iz Dutovelj, udeležilo še osem ekip iz ostalih Zavodov in sicer Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca, Javnega socialno varstvenega Zavoda Hrastovec, Doma Lukavci, Doma Nine Pokorn Grmovje, Doma upokojencev Podbrdo, Enote Petrovo Brdo, Doma upokojencev Idrija, Enote Marof in Doma upokojencev Ilirska Bistrica. Letos prvič so se iger udeležili tudi stanovalci in spremljevalci Doma Motovun iz Hrvaške.

Dan je potekal v prijetnem vzdušju. Tekmovanje je bilo izvedeno v navijanju vrvi, hoji z žogo med koleni, vodenju žoge med ovirami, metanju v cilj, iskanju storžev ter vlečenju vrvi kot posebni kategoriji.

Prvo mesto med udeleženimi je zasedla ekipa iz Doma Podbrdo, Enote Petrovo brdo, drugo ekipa Socialno-varstvenega zavoda Dutovlje, tretje pa Doma upokojencev in oskrbovancev Impoljca. V vlečenju vrvi smo bili najmočnejši ekipa iz Dutovelj, druga iz Enote Podbrdo, tretja pa iz Hrastovca.  

Kot spomin na šport, zabavo in druženje je udeležencem ostala majica namenjena temu dogodku.

Zapisala: Barbara Poljšak


PRIZNANJE ŽUPANA OBČINE SEŽANA | 6.9.2014

Spoštovani!

V petek, 6. septembra na prireditvi na Bunčetovi domačiji v Dutovljah je župan Občine Sežana Davorin Terčon podelil 4 županova priznanja, med katerimi smo tudi mi, Socialno varstveni zavod Dutovlje. Priznanje smo dobili iz rok župana naše občine.

Na priznanju je zapisano »ZA PREDANO DELO NA PODROČJU SOCIALNEGA VARSTVA«.

Seveda sem se ob prejetju gospodu županu  zahvalila v imenu vseh mojih sodelavcev in stanovalcev. Ob izkazani pozornosti sem vesela in res tudi prijetno presenečena.

Dejstvo je, da se že vsa leta, od kar zavod obstaja, trudimo, da ustvarjamo prijazno okolje za naše stanovalce znotraj zavoda in da dokazujemo, da je mogoče tudi sožitje z lokalnim okoljem tako v Dutovljah, kot tudi že deset let v Sežani in celo že na naši novi lokaciji v Postojni, kjer se te vezi tudi že vzpostavljajo.  

HVALA VSEM, KI SE TRUDITE V VSAKODNEVNIH AKTIVNOSTIH, KI S SRCEM DELATE, USTVARJATE IN TAKO VSAK PO SVOJIH MOČEH DOPRINESETE KAMENČKE  V NAŠ SKUPEN MOZAIK!

                                                                                 

                                                                                  Direktorica:

                                                                                  HERTA SORTA


 
   DOMOV