Program dogodkov ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja

Vedno bolj se zavedamo, kako pomembna je skrb za duševno zdravje in dobro počutje, in s tem namenom zavod Dom na Krasu ob letošnjem Svetovnem dnevu duševnega zdravja pripravlja pester program dogodkov.

Dogajanje se začne v četrtek, 6. oktobra ob 10. uri, z okroglo mizo »Storitve za osebe s težavami v duševnem zdravju« v veliki dvorani Občine Sežana. S tem napovedujejo odprtje informacijske pisarne za duševno zdravje. Skupina Svobodne duše pa vabi na literarni dogodek, kjer bodo prebirali svojo avtorsko prozo, ob 18. uri v Kosovelovi knjižnici v Sežani.

V petek, 7.10. razstava likovnih del Ruperta Gajserja, z naslovom MOJA POT v Galeriji Krpanovega doma v Pivki. Začetek ob 9h30.

V soboto, 8. 10., se v odprtem parku zavoda v Dutovljah zaključuje dobrodelni umetniški festival NO ROAST! z dogodki: Ustvarjalne delavnice z Manjo Starc, otvoritev razstave lokalne umetnice Jovane Đukić, goriški jazz-funk-rock kvartet Kavasutra, za konec pa rock bend Madison.

Program se zaključi v ponedeljek, 10. oktobra s stojnicami v Divači in Sežani. Ozaveščali bodo o problematiki soočanja s težavami v duševnem zdravju in deinstitucionalizaciji, ki trenutno poteka v Domu na Krasu.

Več informacij o dogodkih na Facebook profilu Doma na Krasu.

Vstop na vse dogodke je prost.